Grundige test af panelerne fra Ulica Solar

Selskabet Ulica, som producerer vores solpaneler, tester hver enkelt komponent før den forlader fabrikken. Testresultaterne leveres med forsendelsen.

 

En solcelle-test foregår på den måde, at panelet dækkes af en sort belægning med et hul til en meget skarp blitz - ligesom man finder det på kameraer men meget mere kraftig. Panelets temperatur er nøjagtigt 25 grader for hvert solcellepanel, således at testen bliver så ensformig som muligt.

 

Blitzen aktiveres og solcellepanelets output registreres og noteres. Hvert panel skal minimum producere 195W (pMax) - ellers kasseres det. I praksis er produktionen for hvert panel 195W - 197W, og niveauet er i den absolutte top af solcelleeffekt blandt globale kvalitetsproducenter. Ligeledes skal udnyttelsesgraden være over 70% (FF) for et klasse-A solcellepanel.

 

Ulicas tests dokumenterer effekten af hvert enkelt panel med reference til panelets serienummer. Nummeret er støbt ind i det jern-hærdede glas på hvert panel; panelets oprindelse og historie kan derfor spores via serienummeret. Vi har valgt at samarbejde med en kvalitetsleverandør, og vi fremlægger åbent testrapporten for alle de paneler, vi bestiller hjem.

 

Testrapporten for den seneste forsendelse af solpaneler til Dansk Solar Teknik kan du studere her.

 

Du kan læse om vores besøg hos Ulica med billeder, som illustrerer test-processen

grundig test og kontrol for garanti på solceller og solcelleanlæg