Solpaneler fra Ulica står for kvalitet og ydeevne

størrelsen på et solcelle panel Solpanelerne fra det kinesiske firma Ulica er konsekvent øverst i uafhængige tests. Panelerne er robuste og holdbare og egner sig til både storm og stille vejr. Vi fører paneler af forskellige størrelse: 200W sorte paneler, 200W alufarvede paneler og 260W sorte paneler. Størrelsen stiger med kapaciteten, så man får ikke flere watt per kvadratmeter. Vi anvender primært de store 260W-paneler til jordbaserede anlæg og anlæg på fladt tag.

 

Solcellerne er såkaldt mono-krystalinske, og produktionen garanteres ikke at falde over 10% på tolv år og 20% på femogtyve år. Når vi har valgt Ulica-produkterne, er det netop for at kunne garantere en langtidsholdbarhed, som kommer godt overens med den store investering.

 

Et ofte stillet spørgsmål angår graden af refleksion eller genskin fra panelerne. Graden er begrænset, hvilket er tydeliggjort i en uafhængig testrapport for vores panelleverandør. Refleksion forekommer kun af 4,7% af sollyset og ligger derfor væsentligt under refleksionsgraden for f.eks. blank metal på taget. Du kan læse mere om rapporten her.

 

Solcellepanelerne er forsikret igennem forsikringsselskaber i den vestlige verden, så der er ingen grund til at være nervøs for en kinesisk løsning. Ulica er et velrenommeret firma, som producerer kvalitetspaneler. Der er ti års garanti på panelerne - genforsikret af producenten igennem det globale business-to-business forsikringsselskab Chubb, som er vurderet højt i troværdighed af blandt andet Goldmann-Sachs. Læs vurderingen af forsikringsselskabet her.

 

Over de tre paneltyper - 195W, 200W og 260W - fører vi to forskellige farveløsninger fra Ulica. Panelerne med sort aluminiumskant på sort baggrund er en populær løsning blandt husejere, fordi de smykker på bygningen. Den sorte løsning har dog en marginalt lavere ydeevne end den mere traditionelle løsning med hvid aluminiumskant og hvide, varmeafvisende pletter på selve solpanelet.

Den højere varme ved den sorte løsning hæmmer dog ikke effekten meget. Årligt vil der være tale om et samlet tab på 100kWh på et solcelleanlæg på 6kWp.

Skyggepåvirkning af et panel er problematisk; for at modstå at en hel række af paneler sætter ud ved skyggepletter på et panel i rækken, er panelerne udstyret med såkaldt bypass-dioder, som sørger for, at kun den skyggepåvirkede del af panelet slår fra. På 200W-panelerne er der tre sådanne bypass-dioder, der deler panelet op i tre lige store felter. På de større paneler er der seks bypass-dioder.

 

Ulica er senest testet i TEC News' gennemgang af solcelleanlæg, hvor solcelleløsningerne kom ind på en flot tredjeplads over de testede systemer. Du kan læse mere i Ulicas seneste datablad om deres solpaneler. Ligeledes udarbejder Ulica en test af alle solcellepaneler, som de producerer for at garantere kvaliteten. Du kan læse mere om den interne test her.

 

Solpanelerne har en størrelse på 80,8cm x 158cm x 4,6cm. Tykkelsen er af betydning for nedtryksmodstanden; 4,6cm er den størst mulige modstand og håndterer fint det danske vejr i forhold til vinterens snemængde - selv når der kommer meget sne.

Det er vigtigt, at du før bestillingen undersøger dine tagforhold - så du er bedst muligt klædt på til at få installeret solceller.


Links

TEC News' test af de største solcellepanel-producenter

Vurdering af genforsikringsselskabet Chubb

Tests af Ulica-paneler

Du kan læse om alle vores leverandører her





sort panel til solcelleanlæg

Sort aluminiumskant på sort panel er populært for udseendets skyld


hvidt panel til solceller

For optimal ydeevne skal man vælge hvid aluminumskant med hvide celler